Isobar vinder Grand Prix i Digital Craft ved Cannes Lions 2018

26. juni 2018

Isobar har vundet Grand Prix i Digital Craft ved Cannes Lions 2018. Cannes Lions, belønnede ‘Aeronaut’, for verdens første VR-oplevelse for William Patrick Corgan (alias Billy Corgan fra Smashing Pumpkins).

 

Jean Lin, formand for juryen, udtalte: “Digitalt håndværk er bedst, når det styrker menneskeligheden. Det anvender sofistikeret teknologisk kunstnerisk snilde til at blive intuitivt og nærmest usynligt. Arbejdet imponerede juryen med dets mesterlige håndværk og dets brug af innovativ teknologi til at løfte en musikvideo op til et magtfuldt, flerdimensionelt kunstværk.”

“Aeronaut VR” er en treethalvt minut lang oplevelse i rummeligt format designet til William Patrick Corgan (Billy Corgan fra Smashing Pumpkins), og hans musiksingle, “Aeronaut.” 

“Virtual reality havde vakt Corgan’s nysgerrighed, da vi mødtes med ham første gang”, sagde Dave Meeker, Executive Producer af Aeronaut og Isobar’s Globale Direktør for Emerging Technology “Mulighederne med VR blev en fuldstændig ny pallette af inspiration for Corgan og en mekanisme for ham til at få kontakt med sine fans, mens han samtidig tiltrak et helt nyt publikum. Vi så det som en mulighed for at vove os ind på et helt nyt område og skubbe til grænserne for musik, teknologi og kreativitet, og vi er beærede over at være blevet anerkendt for denne bedrift.”

Det stærke indhold, instrueret af David Liu og Rob Ruffler, blev designet som en VR-oplevelse til fuldstændig fordybelse og deltagelse, og 2D-video blev filmet inde i VR-oplevelsen ved hjælp af Cinemachine, et nyt software-værktøj fra Unity, en skabelsesmotor.

2D-videoen blev filmet inden i 3D VR-verdenen og blev skabt af San Francisco kunstneren Danny Bittman, der anvendte Tilt Brush og Blocks fra Google, og vakt til live af underholdningsnetværket Viacom og Isobars USA-team.

Teamet optog Corgan´s treethalvt minuts optræden i volumetrisk video i Microsoft´s Mixed Reality Capture Studios. Isobar, Viacom og Bittman var i stand til at placere Corgan inden i Bittman´s kreative verden og bruge Unity til også at bringe seerne ind i den verden.

I Mixed Reality Capture Studios filmede Isobar denne optræden på en scene ved hjælp af 106 kameraer og anvendte så computer-visions-algoritmer til at skabe 3D-tekstur-overflader af alt, der kunne ses. Teamet behandlede så den holografiske video, der kom ud af det, yderligere for at skabe konsistens i maskerne over tid og komprimerede den med henblik på lettere transmission og visning. Teamet arbejdede derefter inden i VR-oplevelsen ved at samarbejde, gense design og diskutere interaktioner. De to oplevelser blev skabt i løbet af et år, startende i november 2017 med lanceringen af 2D-videoen samtidig med en event, der delte en forpremiere på VR-oplevelsen.

Da Dave Meeker i oktober 2017 gav et indlæg på Magnetix’ Morning Essentials fik deltagerne allerede da en forsmag på Billy Corgans ’Aeronaut’-video.

Se hele casen her: https://www.isobar.com/global/en/work/william-patrick-billy-corgan/