26. oktober 2017

The hardest karaoke song in the world

This is the a - ö of Iceland, so try to sing along

Íslandsstofa (Promote Iceland) står bag marketinginitiativet "Inspired by Iceland". Formålet er at promovere Island som en turistdestination året rundt. De har har lavet flere vellykkede kampagner over de sidste par år, som har spredt sig verden rundt på vingerne af interweb. Det er lykkedes med fokus og fokuserede investeringer i online- og sociale medier - ikke TV eller andre “gammeldags”medier.

 

Men uanset hvor intelligent man bruger sine marketingkroner, så kan man aldrig stole på organisk deling af sit content. Organisk deling sker kun hvis det er noget folk gider engagere sig i.

 

Og det gider man godt med Inspired by Iceland’s nyeste kampagne, den sværeste karaoke sang i verden: The A - Ö of Iceland. Den er “tacky” på den gode måde. Og med masser af selvironi, brug af klichéer og glimt i øjet formår sangen af bringe smil på læben. Måske bliver man nysgerrig nok til at google nogle af de umulige ord, eller rent faktisk gå ind på selve landingpagen og klikke  rundt og blive inspireret. Eller bare dele den videre med sine venner på Facebook. Når dette er skrevet har videoen over to millioner visninger på Facebook og YouTube på kun to uger - udelukkende gennem  organisk spredning!

 

Og et sjovt koncept får endnu mere flyvehøjde med fantastiske billeder. Islandsk natur er meget taknemmeligt billedmateriale og for undertegnede bliver det ekstra specielt, da størstedelen er filmet i min adopterede hjemby. 

Gudjon Stefansson
Gudjon Stefansson
Art Director
Gudjon er Senior Kreativ og indvandrer som bløder for fantastiske koncepter og god kommunikation.
Skrevet af: Gudjon Stefansson