8. september 2017

Need for speed? Prøv HTTP/2

Http.png

“HTTP/2 will make our applications faster, simpler, and more robust.”


- Ilya Grigorik

Google har annonceret, at load hastighed også bliver en SEO ranking faktor i det kommende mobile-first index, hvor søgeresultaterne bliver baseret på Googles fortolkning af sitets mobilversion fremfor – som i dag – på sitets desktop version.

Vil du gøre dit site hurtigere – fx som forberedelse til det nye mobile-first index – så kan et skifte til den nye HTTP/2 protokol (HyperText Transfer Protocol version 2) være en nem og effektiv løsning.


Sammenlignet med den gamle HTTP/1.1 protokol (HyperText Transfer Protocol version 1.1) forbedrer HTTP/2 nemlig kommunikationen mellem browsere og servere markant – og dét forbedrer load hastigheden.

HTTP/2 highlights

  • Multiplexing – browsere og servere kan udveksle mange filer (JS, CSS, billeder etc.) parallelt over én TCP forbindelse i stedet for at udveksle dem langsomt én efter én over flere TCP forbindelser.
  • Header compression – header sektionen bliver automatisk komprimeret.


Hvordan skifter du til HTTP/2?

Et skift  til HTTP/2 sker ved en relativ simpel serveropdatering, som ikke ændrer sitets fremtoning for brugerne. De fleste servere (ISS, Apache, nginx m.fl.) understøtter allerede HTTP/2 i deres nyere versioner. Og de få, der endnu ikke gør, vil formentlig tilbyde det snart.

Bemærk dog, at de fleste store browsere kun understøtter HTTP/2 over en krypteret SSL forbindelse. Det vil sige, at dit site skal køre HTTPS for at skifte til HTTP/2. Hvis en browser slet ikke understøtter HTTP/2 vil den automatisk falde tilbage på HTTP/1.1.

Se en oversigt over browsere, der understøtter HTTP/2

 

Ifølge w3tech er 16,2 % af alle sites nu skiftet til HTTP/2 og udbredelsen vil formentlig tage endnu mere fart i den kommende tid på grund af hastighedsfordelene, der vil vække tilfredshed hos både brugere og Google.

Skrevet af: Søren Toft Pedersen