8. september 2017

Need for speed? Prøv HTTP/2

Http.png

“HTTP/2 will make our applications faster, simpler, and more robust.”


- Ilya Grigorik

Google har annonceret, at load hastighed også bliver en SEO ranking faktor i det kommende mobile-first index, hvor søgeresultaterne bliver baseret på Googles fortolkning af sitets mobilversion fremfor – som i dag – på sitets desktop version.

Vil du gøre dit site hurtigere – fx som forberedelse til det nye mobile-first index – så kan et skifte til den nye HTTP/2 protokol (HyperText Transfer Protocol version 2) være en nem og effektiv løsning.


Sammenlignet med den gamle HTTP/1.1 protokol (HyperText Transfer Protocol version 1.1) forbedrer HTTP/2 nemlig kommunikationen mellem browsere og servere markant – og dét forbedrer load hastigheden.

HTTP/2 highlights

  • Multiplexing – browsere og servere kan udveksle mange filer (JS, CSS, billeder etc.) parallelt over én TCP forbindelse i stedet for at udveksle dem langsomt én efter én over flere TCP forbindelser.
  • Header compression – header sektionen bliver automatisk komprimeret.


Hvordan skifter du til HTTP/2?

Et skift  til HTTP/2 sker ved en relativ simpel serveropdatering, som ikke ændrer sitets fremtoning for brugerne. De fleste servere (ISS, Apache, nginx m.fl.) understøtter allerede HTTP/2 i deres nyere versioner. Og de få, der endnu ikke gør, vil formentlig tilbyde det snart.

Bemærk dog, at de fleste store browsere kun understøtter HTTP/2 over en krypteret SSL forbindelse. Det vil sige, at dit site skal køre HTTPS for at skifte til HTTP/2. Hvis en browser slet ikke understøtter HTTP/2 vil den automatisk falde tilbage på HTTP/1.1.

Se en oversigt over browsere, der understøtter HTTP/2

 

Ifølge w3tech er 16,2 % af alle sites nu skiftet til HTTP/2 og udbredelsen vil formentlig tage endnu mere fart i den kommende tid på grund af hastighedsfordelene, der vil vække tilfredshed hos både brugere og Google.

Søren Toft Pedersen
Søren Toft Pedersen
Skrevet af
Søren er Senior SEO konsulent med ansvar for SEO strategi, eksekvering og rapportering.
Skrevet af: Søren Toft Pedersen