Digital medlemsservice

Medlemsservice anno 2015 er selvfølgelig digital – og social. Medlemmer kan tilgå alle services, udfylde relevante blanketter og deltage i kurser gennem Mit HK. Mit HK fungerer som medlemmets personlige indgang til HK’s digitale services – og som adgang til at møde andre medlemmer.

HK er Danmarks næststørste fagforening – og har en erklæret mission om at være bannerfører i den digitale revolution.

Ligesom alle traditionelle fagforeninger har HK de senere år mistet medlemmer. Tabet accelererede efter indførelsen af det frie a-kasse valg i 2002, men er bremset op igen siden 2011. Ikke mindst på grund af den digitale repositionering som Magnetix har hjulpet HK med . HK er nu godt på vej til at få det digitale fundament for at bringe fagforeningen ind i det 21. århundredes digitaliserede, individualiserede og globaliserede arbejdsmarked.

Digital er ikke bare web – digital er det teknologiske fundament for at møde medlemmerne på deres egne præmisser.

Nyttige på nettet

Arbejde, løn og karriere er lige så komplicerede som de er vigtige. For at forblive relevante skal HK også kunne give medlemmerne værdi i et fragmenteret arbejdsmarked, hvor den enkelte står mere alene end nogensinde. Og derfor udvikles et batteri af digitale utilities som hjælper medlemmet med at stå stærkere på arbejdsmarkedet.

Kollektivt baseret, individuelt placeret

Fagforeningens styrke kommer af fællesskabet, men fællesskabet udgøres af individer, som hver især skal have værdi. HK skal kort sagt være relevant for hver enkelt af de 250.000 medlemmer – hvilket kræver en udbredt grad af personalisering. Fx i form af kommunikation der tager udgangspunkt i netop deres job.

Løn på den involverende måde

HK’s lønstatistik er et enestående tilbud til HK’s medlemmer. Statistikken giver medlemmerne det dybeste, mest valide grundlag for at vurdere deres løn leveret af nogen fagforening.

Nu er den også blevet væsentligt rarere at bruge for folk uden statistisk uddannelse. Statistikken er gjort levende og nærværende ved at gå helt tæt på den enkelte og give tallene et interaktivt, dagligsprogligt udtryk.


”Lønstatistikken er én af HKs kronjuveler. Vi er stolte af dens omfattende datagrundlag, som gør det til et et unikt udgangspunkt for medlemmets lønforhandling. Efter relanceringen kan vi nu også være stolte af den oplevelse, medlemmet får, når hun bruger lønstatistikken.”

Michala Svane, Chef for Medlemskommunikation og Markedsføring, HK

+18%


Top-of-mind awareness

50%


reduktion i medlemstab

+105%


Synes HK er moderne

+304%


Øget brug af løn­statistik

Caroline Bernsdorf

Caroline Bernsdorf

Senior Consultant


4190 5014